Weer thuis in Shanghai
Blijf op de hoogte en volg Niels&Ineke
24 Augustus 2008 | China, Shanghai
Na twee intensieve weken in Nederland (plus een kort uitstapje naar de natte maar o-zo groene Ardennen), waarin we heel fijn hebben bijgepraat met familie en vrienden en een dosis frisse boslucht hebben opgesnoven, voelde het vertrek uit Nederland niet goed. 'Wat -en vooral: wie- laten we allemaal achter?', vroegen we ons af.
Maar zodra het vliegtuig geland was, wij onze Chineze woordjes hadden opgepoetst, we in de warme deken van 35 graden en vochtigheid waren gestapt, en we vanuit de taxi de alsmaar veranderende stad voorbij zagen trekken, voelde dat toch ook echt als thuiskomen.
Naast het aanpakken van de enorme berg werk die afgelopen week lag te wachten, hebben we ook geprobeerd de mooiste plekjes van Shanghai aan Ole (Niels' broer) en Putih (a.k.a. Pauline- Ole's verloofde) te laten zien. Zij waren hier een aantal dagen op bezoek tussen het verslaan van de Olympische Spelen in Beijing door.
De week hebben we in stijl afgesloten met een Olympische wedstrijd- Braziliaans tegen Belgisch voetbal, waarbij de Brazilianen de koperen medaille bemachtigden. Erg interessant om de Spelen mee te maken- enorm goed georganiseerd en tot in de puntjes geregiseerd. Er liepen vriendelijke stewards rond die je dringend verzochten om je drankje niet op de rand te zetten; er waren ingehuurde 'gangmakers' die het publiek aanzetten tot een wave; het barpersoneel sprak zowaar wat Engels en verkocht aandoenlijk goedkope drankjes (in Nederland zouden de prijzen bij zo'n evenement verdriedubbelen, hier kocht je voor 50 euro cent een halve liter cola); en het mooiste vanal: op het scherm in het prachtige stadion werden de doelpunten wel herhaald, maar de overtredingen niet. Het zou je eens op gedachten kunnen brengen...
Niels is inmiddels al weer onderweg (terug) naar Europa voor een kort bezoek aan Geneve waar hij zijn expertise mag inzetten voor de WHO. En ik ga een drukke week tegemoet in een wat afgekoeld Shanghai- de drukkende hitte van de afgelopen maanden lijkt nu plaats te maken voor heerlijk (na)zomerweer.
24 Augustus 2008 - 18:58
Sandra:
Ha Ineke,
Vond het super om je even te kunnen zien. Fantastisch hoe je je aandacht en interesse aan vrienden en bekenden schenkt. En super dat je Noortje nu in levenden lijve hebt gezien!
Veel liefs, Sandra -
25 Augustus 2008 - 05:59
Kuno:
Welkom thuis!
jullie houden ons nog dagelijks bezig.. met dat pakketje...! Bedankt en we houden jullie op de hoogte -
23 September 2008 - 21:16
Liesbeth:
Hoi Ien!! 't Was leuk je weer ff te zien en in de Hollandse zomerzon een ijsje te verorberen. Succes daar verder en keep us posted!! Hier alles goed! Mooie vakantie gehad en het uitdijen is begonnen....;-) Groetjes! Lies