De aanhouder wint! - Reisverslag uit Shanghai, China van Niels&Ineke - WaarBenJij.nu De aanhouder wint! - Reisverslag uit Shanghai, China van Niels&Ineke - WaarBenJij.nu

De aanhouder wint!

Blijf op de hoogte en volg Niels&Ineke

27 Februari 2008 | China, Shanghai

Na een weekje opzichter te hebben gespeeld bij het overschilderen, afkitten, bijzagen, aansluiten, inpassen, afwerken, nameten, eenmaal, andermaal en driedubbel checken, dachten we maandag toch eindelijk te kunnen inhuizen in het door ons zo vurig verlangde appartement.. Strijdpuntjes over een afgetrapt jaren-80 tv-meubel met gaten (real chinese antique, very rare!) en een roestig tweedehands matras (this size is almost impossible to find!) lagen al ver achter ons, en zelfs het bericht dat na het vertrek van onze incompetente assistent-makelaar onze opper-makelaar plotseling zwanger bleek en tijdens de zware weekend-onderhandelingen was bevallen (geen complicaties gelukkig..), kon ons niet meer werkelijk van ons stuk brengen. Echter de onnavolgbare en bij vlagen absurdistische dan wel randpsychotische landlord (door ons liefkozend warlord genoemd) kon dat wel: ze bleek nu van zins om de huur maar weer eens op te schroeven, aangezien er inmiddels zoveel werk was verzet. Enige nijdigheid stak nu toch de kop op, en onder dreiging van zwaarder juridisch geschut werd dit laatste voorstel van tafel geveegd: we mochten erin! Gister de hele bende koffers ingehuisd en vandaag de 16 dozen air shipment erbij, we voelen ons al helemaal thuis! Net een eerste zelfgebrouwen kopje koffie met de obligate boterham met belegen kaas, hmmm wat een expat-genot! Dank voor jullie steun in dit onderhandelingsgeweld, nu kan de pret pas echt beginnen.

• 27 Februari 2008 - 08:04

Kuno:

en nu aan de slag :)

• 27 Februari 2008 - 18:31

Japser.:

Fijn dat jullie er eindelijk in kunnen.

Leuke balzaal ook..

• 27 Februari 2008 - 18:37

Willemijn:

Je kan ook een boekje gaan schrijven over die rare chinezen de komende jaren..
    groetjes
    Willemijn
    Stuur je ook foto's als het ingericht is?

• 28 Februari 2008 - 15:46

I&A:

fijn dat het gelukt is! Je moet wel vasthoudend zijn begrijp ik. Hoe is het werk, Ineke? Wij zitten bij Ivar en Tona die nu gaan koken omdat ´tante´op bezoek komt. Als zij daarmee bezig zjn mogen we even met haar gaan wandelen (voor de concentratie). Dit weekend naar Ellen en Anders Smith en dan wsch nog een paar dagen skien bij andere Anders. Haihai, A&I

• 29 Februari 2008 - 10:13

Bahriye:

Wat fijn dat jullie eindelijk in het huis zitten! ziet er leuk uit zeg! lekker rollen vanuit Labella ;-) veel liefs, XX B.

• 01 Maart 2008 - 20:46

Ole:

Gefeli, super dat jullie de warlord verslagen hebben! Veel succes met uitpakken en inrichten. Wat is de volgende uitdaging; een housewarming party met stokjes? ;-)

• 01 Maart 2008 - 20:47

• 01 Maart 2008 - 20:47

• 02 Maart 2008 - 17:12

Mariska:

De Warlord verslagen! gefeliciteerd! Fijn dat jullie eindelijk je plekje hebben. Veel pret!